mededeling van de provincie Zuid-Holland

Deze zomer groot onderhoud aan de Kruithuisbrug

De provincie Zuid-Holland voert vanaf mei tot september 2024 groot onderhoud uit aan de Kruithuisbrug in Delft. Het onderhoud vindt grotendeels in de zomer plaats. Het fietspad en het voetpad over de brug zijn afgesloten van vrijdag 19 juli tot maandag 26 augustus. Dit betekent dat fietsers en voetgangers in deze periode geen gebruik kunnen maken van de brug en een andere route moeten volgen.

Andere route
Fietsers kunnen gebruikmaken van de Abtswoudsebrug. Deze brug ligt 1,7 km vanaf de Kruithuisbrug. De extra reistijd is ongeveer 10 minuten. Bij station Delft Campus staan gele borden met de omleidingsroute. Voetgangers kunnen met de trein naar Delft CS gaan en hun weg vervolgen met de OV-fiets, tram of bus.

Veilig en in goede staat
Elke 15 jaar voert de provincie groot onderhoud uit aan de provinciale beweegbare bruggen. De Kruithuisbrug is in deze zomer aan de beurt. De verschillende onderdelen, zoals de elektrotechnische installatie (kabels, computeronderdelen), de verf en de slijtlaag (toplaag wegdek) gaan ongeveer 15 jaar mee. Door onderhoud uit te voeren blijft de Kruithuisbrug veilig en in goede staat, de omgeving bereikbaar en is de kans op storingen kleiner.

Informatie
Op www.zuid-holland.nl/Kruithuisbrug houdt de provincie weggebruikers op de hoogte. Vanaf ongeveer eind april kan iedereen het project ‘Groot onderhoud Kruithuisbrug’ ook volgen via de BouwApp. Deze app kun je downloaden vanuit de Playstore.

Categorieën