Fietsverlichtingscontrole bij DSV

19 oktober op de school van de Delftsche Schoolvereeniging

controle

Om 9:00 begon de keuring op het Koningsplein. De ouders waren ongeveer een week van te voren geïnformeerd over de keuring en hadden dus de tijd om de verlichting van hun kind(eren) in orde te maken.

Het was de bedoeling om de fietsen van groep 3 tot en met 8 te controleren. Elk kwartier stond er een nieuwe groep klaar voor de controle. Sommige fietsen hadden echt een fietsverlichtingsopknapbeurt gekregen en waren weer helemaal in orde. Helaas kwam het vaak voor dat met geïmproviseerde verlichting werd gereden. De ledlampjes aan een elastiekje waren weer ruim vertegenwoordigd. Dat is, ondanks de goede bedoelingen, heel jammer want deze vorm van verlichting is onvoldoende. Gelukkig konden ook een groot aantal fietsen worden goedgekeurd en kon de sticker met smiley op de fiets worden geplakt.

Categorieën