Westland-variant wordt nu ook ondersteund door Midden Delfland

Gemeente Midden-Delfland kiest voor Zwethzone

download

Gelukkig gaat de gemeente Midden Delfland nu ook voor de Westland variant van de bewoners aan de Zweth. De provincie Zuid Holland wilde deze variant in eerste instantie helemaal niet bestuderen. Mede dankzij de inzet van alle bewoners aan de Zweth en vele belanghebbenden  is deze variant, waarbij de weg verdiept wordt aangelegd, nu ook de voorkeur van de gemeente Midden Delfland.

Het gaat ruim 20 miljoen euro meer kosten om de kruisingen van de Wippolderlaan (N211) met de Veilingroute en de Laan van Wateringse Veld verdiept aan te leggen in plaats van met viaducten. Dat blijkt uit een vergelijkingsstudie tussen de twee plannen voor deze weg die is uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, in opdracht van de provincie.

De gemeente Midden Delfland kiest dus ook voor behoud van natuur en leefklimaat. Nu de provincie nog.

Categorieën