Jaarvergadering Fietsersbond Delft e.o.

solutie-2018

De jaarvergadering van de Fietsersbond afdeling Delft e.o. vindt op dinsdag 24 april plaats in de gemeente Midden Delfland, in de Hoornbloem, Julianaplein, Den Hoorn.

Na een kort huishoudelijk deel zal het inhoudelijke deel van deze jaarvergadering gericht zijn op de fietsroutes in het centrumplan Den Hoorn, met een doorkijkje naar de omliggende plaatsen in ons deel van de regio. Spreker zal zijn Dominik van Lankeren, werkzaam bij de gemeente Midden-Delfland.

De fiets wordt steeds belangrijker als duurzaam vervoermiddel. De bewustwording dat we de uitstoot van broeikasgassen en fijn stof moeten beperken wordt dan ook steeds bepalender voor de manier waarop we ons verplaatsen. De fietsroutes zijn dan ook steeds drukker geworden. De drukte heeft ook een keerzijde. Uit diverse onderzoeken, onder andere van de Fietsersbond en van de ANWB  blijkt dat de verkeersveiligheid onder druk staat.

Er valt nog wel wat te verbeteren en de gemeente Midden-Delfland stimuleert verbetering van de fietsbereikbaarheid van Den Hoorn middels uitvoering van een verkeersplan. Natuurlijk wordt ook ingegaan op de routes in de richting van Delft, Schiedam en Vlaardingen, Schipluiden en Maasland, het Westland en Rijswijk. Na de inleiding is er gelegenheid voor vragen en discussie.

De jaarvergadering begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn welkom.

Categorieën