Ruimte voor de fiets

De Fietsersbond afdeling Delft heeft een nieuw fietsplan opgesteld.

Houttuinenpad-3

Het fietsplan van de gemeente Delft dateert van 2005. Intussen is er veel veranderd.
Denk maar aan de toename van bakfietsen, E-bikes en Speed pedelecs, maar ook aan de enorme toename van het aantal fietsers in het algemeen. Tijd dus voor een nieuw plan:
Ruimte voor de fiets in Delft.

Delft was ooit, zo’n 40 jaar geleden, koploper in het ontwikkelen en realiseren van fietsbeleid. Sindsdien is de gemeente links en rechts ingehaald door andere gemeenten die de laatste jaren de titel Fietsstad van het jaar binnensleepten. Inzet van de Fietsersbond is Delft weer bovenaan de lijstjes te krijgen. Dit Fietsplan kan daarbij helpen.

We nodigen de politieke partijen nadrukkelijk uit dit streven met de noodzakelijke maatregelen op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de verkiezingen van 2018.

Wat houdt het Fietsplan in?

We stellen voor een beter netwerk te maken, met gebruik making van bestaande infrastructuur, maar ook de aanleg van nieuwe infrastructuur, zoals de Gelatinebrug en Faradaybrug over de Schie en aansluitend de Gelatinetunnel en de Faradaytunnel onder het spoor.
Download hier het nieuwe fietsplan.

 

 

Categorieën

Eén reactie op “Ruimte voor de fiets

  1. Het Fietsplan is wat mij betreft niet in beton gegoten. Na het maken is bij mij het denken doorgegaan en vind ik het verstandig alvast één voorschotje te nemen op verdere uitwerkingen en verbeteringen. Het gaat hier om de groene route van de TU via de Poptahof naar de Ziekenhuizen. Ik stel voor om in deze route een nieuwe tunnel op te nemen onder de Beatrixlaan in het verlengde van het Pad van Troje dat door de Poptahof loopt. Samen met andere verbeteringen die zeker ook nog nodig zijn ontstaat dan een uitstekende route die belangrijke bestemmingen zoals de TU, winkelcentrum In den Hoven, scholenconcentratie bij Hugo Grotius, Sporthal Buitenhof en de Ziekenhuizen bereikbaar maakt zonder al te veel overlast van ander verkeer. Deze route zou model kunnen staan voor wat in het fietsplan wordt verstaan onder een goede groene route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *