Slechte fietspaden gemeente Pijnacker-Nootdorp

Mail doorgestuurd aan de Fietsersbond in reactie op een melding van de heer Evers aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp over de slechte fietspaden

 

Geachte heer Evers,

Op 19 mei heeft u een melding gedaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp over de onderhoudstoestand van het onverplichte fietspad gelegen op de Zwethkade (het Berkelse Zwethpad). Helaas blijkt uw melding binnen de Gemeente Pijnacker-Nootdorp tussen wal in schip te zijn geraakt waardoor wij verzuimd hebben u op een correcte manier te antwoorden. Dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel. Het niet reageren op mails past hier niet bij. Terecht dat u ons hierop aanspreekt!

Sinds lange tijd is er grote twijfel wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud aan het pad: de 3 gemeentes waar het pad doorheen loopt of het Hoogheemraadschap. In afwachting van uitsluitsel hierover, heeft niemand de verantwoordelijkheid op zich genomen om het pad te onderhouden. Voor het Hoogheemraadschap van Delfland leek het een uitgemaakte zaak, voor de gemeente was dit niet zo vanzelfsprekend. Pas sinds vorige week is hier zekerheid over: de verantwoordelijkheid ligt bij de gemeente.

Nog dezelfde dag dat deze informatie boven tafel kwam, heb ik opdracht gegeven om de gaten in de schelpenverharding op te vullen. Hiermee is de veiligheid op het pad verbeterd, maar nog niet optimaal. Ook de breedte van het pad, die inmiddels plaatselijk tot zo’n 40 cm is gereduceerd, zal op korte termijn worden aangepast. Hiervoor worden de graspollen die in de loop van de jaren door de half-verharding heen zijn gegroeid verwijderd en zullen de schelpen die daar onder vandaan komen opnieuw onder profiel worden gebracht en afgewalst. Het pad zal dan weer (bijna) terug zijn op de oude breedte: ca. 90cm.

Op de langere termijn zal het gehele pad van een nieuwe laag schelpen worden voorzien. Helaas maken de planning van de aannemer en de weersomstandigheden het niet mogelijk deze werkzaamheden nog voor de winter uit te voeren. Het ziet er nu naar uit dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2016 zullen plaatsvinden.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

beleidsmedewerker beheer

Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Oranjeplein 1 | Postbus 1 2640 AA | Pijnacker
Telefoon 14 015

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.