Kritische reactie taxichauffeur verkeerssituatie Mijnbouwstraat

Mail aan de Fietsersbond ontvangen op vrijdag 13 november:

Beste Fietsersbond,

Sinds woensdag 11 november is het fietspad aan de westzijde van de Sebastiaanbrug tussen de Kanaalweg en Mekelweg in twee richtingen beschikbaar voor fietsers. Dit houdt in dat er iedere ochtend grote opstoppingen ontstaan vanwege het haastgedrag door het studentenvolk.

Automobilisten die rechts af de Mijnbouwstraat in willen slaan krijgen geen ruimte van het studentenvolk dat in een constante stroom vanaf de brug of er onder vandaan komen.

Dit wekt dagelijks irritatie en gevaarlijke situaties op.

Een paar honderd meter verderop bij de kruising Mekelweg Jaffalaan staan in de ochtend verkeersregelaars.  Aan de bewoners en bezoekers van de Mijnbouwstraat en Zeeheldenbuurt wordt echter niet gedacht. Deze wijk is in de ochtend haast niet toegankelijk vanwege de massale stroom fietsers.

Als taxichauffeur heb ik hier dagelijks mee te maken. Regelmatig moet er een student tegen mijn auto aanschoppen omdat ik heel langzaam en voorzichtig probeer vanaf de brug rechts af de Mijnbouwstraat in te slaan. Ik kan moeilijk wachten tot al het studentenvolk in de collegebanken zit. Ook mijn passagiers willen graag op tijd op hun plek van bestemming komen. 

Ik snap niet dat de gemeente heeft besloten dit stukje fietspad voor twee richtingen beschikbaar te maken voor fietsers. Het zou een stuk veiliger zijn het fietspad helemaal af te sluiten en het studentenvolk met hun jonge benen een alternatieve route te laten nemen (zoals afgelopen week tijdens de werkzaamheden aan dat fietspad het geval was).

Verkeerslichten op deze plek heeft geen nut want het studentenvolk staat er om bekend met gevaar voor eigen leven en andere weggebruikers door rood te fietsen.

Ronald Kroon

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.